•• Verandering door bewustzijn ••

Gedragsverandering Waarom veranderen zo moeilijk is

DATA: 

18 en 19 mei 2020 (gaat niet door i.v.m. corona)

21 en 22 september 2020

23 en 24 november 2020

 

Locatie: Coachhuis op de Veluwe

 

Verandering is van alle tijden. Omgaan met verandering vraagt ook om een gedragsverandering. Het liefst willen we niet veranderen omdat veranderen niet makkelijk is. Bovendien voelt het veilig om in je comfortzone te blijven zitten. Maar, soms is het nodig voor je werk of in je privéleven om je gedrag te veranderen om doelen te halen of voor de goede verstandhouding. In deze training Gedragsverandering bieden we door middel van praktische tools en een eenvoudig model je de mogelijkheid aan om stapje voor stapje jouw gewenste doel te realiseren. 

 

Gedragsverandering Waarom veranderen zo moeilijk is én ... welke 3 stappen wel werken.

 

De training Gedragsverandering bestaat uit 3 dagdelen. We werken in groepsverband.

 

Deel 1: Hoe je doelen stelt die wél werken

Bij het stellen van doelen is het belangrijk om het ontwikkeldoel helder te formuleren. Zodat voor ieder teamlid duidelijk is wat het doel is én het waarom van het doel. Bij meerdere doelen maken we een genummerde prioriteitenlijst.

We kijken naar de Capaciteit, de Motivatie en de Omgeving. Wat is haalbaar en realistisch? -

 

Deel 2: Hoe je gedrag kiest dat wél tot succes leidt

Een organisatieverandering vraagt om een gedragsverandering van jou en jouw teamleden. We gaan het nieuwe gedrag helder en concreet formuleren. We maken het nieuw geformuleerde gedrag MAP: Meetbaar, Actief en Persoonlijk.

 - Kies voor ‘aantrekkelijk’ gedrag; gedrag dat in zichzelf motiverend en leuk is, daar krijg je energie van. -

 

Deel 3: Welke support wél helpt bij verandering

Van gedrag naar support. We gebruiken het Drie-factor model Capaciteit, Motivatie, Omgeving om de vraag te beantwoorden: ‘Wat moet er gebeuren om de kans van het gewenste gedrag te vergroten?’ Wat zijn de eisen waaraan effectieve support moet voldoen? Impact: gaat deze support de kans op het gedrag ook echt vergroten?

- Support is belangrijk om je doelen te halen en het gewenste gedrag voor je mogelijk te maken. –

 

Naar het overzicht

  • Samenwerkingspartner in Andalusië

    Samenwerkingspartners. Wij zijn Jesús en José. Ons beider expertise hebben we samengevoegd. José is professioneel coach en organiseert teamactivite...

    Lees meer »
  • Gedragsverandering De Ladder van Ben Tiggelaar

    Licentiehouder Vanaf 22 januari 2020 heeft José Imlabla de licentie om het concept De Ladder van Ben Tiggelaar te exploiteren, door middel van het...

    Lees meer »

 

 

Naar Nieuws