•• Verandering door bewustzijn ••

Coaching

 

 

PAARDENCOACHING: CONSEQUENTIES VAN GEDRAG EN HANDELEN

 

Bij paardencoaching zet de coach één of meerdere paarden in bij het coachen van individuen en teams. De coach werkt samen met het paard om de cliënt of het team te stimuleren een oplossing te vinden. Hiervoor worden activiteiten opgezet, die de cliënt of het team samen met het paard uitvoert naast het paard; dus met beide benen op de grond. De coach faciliteert en zorgt voor een veilige, vertrouwde leeromgeving voor de cliënt, het team en het paard.


Het paard geeft tijdens de activiteiten directe en objectieve feedback aan de cliënt of het team. Op deze wijze ervaart de cliënt of het team de consequenties van het gedrag en handelen. Dit leidt tot specifieke leermomenten die uiteindelijk het groei- en leerproces bevorderen. Paardencoaching is ervarings- en oplossingsgericht.

 

Paarden lezen de lichaamstaal

Heldere communicatie en duidelijkheid over zaken als leiderschap en verdeling van taken is voor paarden van levensbelang. Dit maakt dat zij experts zijn in het lezen van lichaamstaal. Ze zijn zeer gevoelig voor hoe de ander zich gedraagt en wat er in hem of haar omgaat. Of dat nu een paard of een mens is (bron: KREAC).   Schematisch is het equine assisted coaching-leerproces als volgt samen te vatten:

 

INTUÏTIEVE COACHING & MINDFULNESS: BESLUITVAARDIGHEID EN VERBINDING MAKEN

 

Coachen vanuit de essentie is een bijzondere manier van coachen. Alle geleerde theorieën kun je loslaten om vervolgens terug te gaan naar je ‘essentie’ en alleen maar te ‘zijn’. Wat is nou de ‘essentie’? Wat is bewust ‘zijn’? Door verbinding te maken met jezelf kom je bij je kern. Het denkproces zet je stil. Hierdoor kom je in je eigen kracht te staan en dit geeft weer nieuwe energie. Het resultaat is, dat je de rust vindt in jezelf. Vervolgens kun je verbinding maken met de ander. Hierdoor voel je je samen één. Samen kun je dan het hoofd bieden aan veranderingen en hierop inspelen.

 

Mindfulness is een beoefening van de 4 A's; ademhalen, aandacht, aarden en awareness (gewaarzijn & lichaamsgewaarzijn). Wat je leert is om in het hier-en-nu aanwezig te zijn met alle gemakken en ongemakken. Door met aandacht aanwezig te zijn, verhoog je de kwaliteit van jouw leven. En kun je betere keuzes maken om jouw leven een eigen kleur te geven.

 

Body

Je lichaam (body awareness) geeft je ook veel informatie over jezelf. De kunst is om ook naar je lichaam te leren luisteren.

Je wordt hierin tijdens de activiteiten hiken, mountain biken, horse riding of horse coaching, mediteren en persoonlijke coaching begeleid. 

 

 

 

 

  • Samenwerkingspartner in Andalusië

    Samenwerkingspartners. Wij zijn Jesús en José. Ons beider expertise hebben we samengevoegd. José is professioneel coach en organiseert teamactivite...

    Lees meer »
  • Gedragsverandering De Ladder van Ben Tiggelaar

    Licentiehouder Vanaf 22 januari 2020 heeft José Imlabla de licentie om het concept De Ladder van Ben Tiggelaar te exploiteren, door middel van het...

    Lees meer »

 

 

Naar Nieuws