•• Verandering door bewustzijn ••

Coaching

 

 

PAARDENCOACHING: CONSEQUENTIES VAN GEDRAG EN HANDELEN

 

Bij paardencoaching zet de coach één of meerdere paarden in bij het coachen van individuen en teams. De coach werkt samen met het paard om de cliënt of het team te stimuleren een oplossing te vinden. Hiervoor worden activiteiten opgezet, die de cliënt of het team samen met het paard uitvoert naast het paard; dus met beide benen op de grond. De coach faciliteert en zorgt voor een veilige, vertrouwde leeromgeving voor de cliënt, het team en het paard.


Het paard geeft tijdens de activiteiten directe en objectieve feedback aan de cliënt of het team. Op deze wijze ervaart de cliënt of het team de consequenties van het gedrag en handelen. Dit leidt tot specifieke leermomenten die uiteindelijk het groei- en leerproces bevorderen. Paardencoaching is ervarings- en oplossingsgericht.

 

Paarden lezen de lichaamstaal

Heldere communicatie en duidelijkheid over zaken als leiderschap en verdeling van taken is voor paarden van levensbelang. Dit maakt dat zij experts zijn in het lezen van lichaamstaal. Ze zijn zeer gevoelig voor hoe de ander zich gedraagt en wat er in hem of haar omgaat. Of dat nu een paard of een mens is (bron: KREAC).   Schematisch is het equine assisted coaching-leerproces als volgt samen te vatten:

 

INTUÏTIEVE COACHING: BESLUITVAARDIGHEID EN VERBINDING MAKEN

 

Coachen vanuit de essentie is een bijzondere manier van coachen. Alle geleerde theorieën kun je loslaten om vervolgens terug te gaan naar je ‘essentie’ en alleen maar te ‘zijn’. Wat is nou de ‘essentie’? Wat is bewust ‘zijn’? Door verbinding te maken met jezelf kom je bij je kern. Het denkproces zet je stil. Hierdoor kom je in je eigen kracht te staan en dit geeft weer nieuwe energie. Het resultaat is, dat je de rust vindt in jezelf. Vervolgens kun je verbinding maken met de ander. Hierdoor voel je je samen één. Samen kun je dan het hoofd bieden aan veranderingen en hierop inspelen.

 

 

 

 

  • Vitality, Body& Mind programma in Andalusië Zuid-Spanje * 27 januari - 31 januari 2020

    VITALITY, BODY & MIND PROGRAMMA Je wilt zolang mogelijk vitaal en gezond blijven; zowel fysiek als psychisch. Wat hiervoor nodig is, is:

    Lees meer »
  • Lichaamstaal & non-verbale communicatie

    Paardencoaching: Lichaamstaal en non-verbale communicatie In je werk ben je – voor het bereiken van goede resultaten – sterk afhankelijk van commun...

    Lees meer »

 

 

Naar Nieuws