•• Verandering door bewustzijn ••

Lichaamstaal & non-verbale communicatie

Paardencoaching: Lichaamstaal en non-verbale communicatie

 

 

 

 

In je werk ben je – voor het bereiken van goede resultaten – sterk afhankelijk van communicatie. Je bent je er echter van bewust dat het niet altijd lukt om de juiste werkverhouding te creëren. Mede daarom is het van groot belang dat je leert hoe je de onderlinge communicatie kunt verbeteren. Door ook gebruik te maken van non-verbale factoren.

Woorden – hoe goed ook uitgedacht en gekozen – vallen in het niets, wanneer ze niet worden bijgestaan door de juiste lichaamstaal en non-verbale communicatie.

Het overgrote deel van onze communicatie is immers lichaamstaal en non-verbale communicatie zoals: lichaamshouding, stem, intonatie, mimiek en oogcontact. Een goede beheersing van deze instrumenten, is dan ook essentieel voor je persoonlijke en professionele effectiviteit.

 

Voor wie?

Deze reis is geschikt voor leidinggevenden, medewerkers in commerciële functies en ondernemers die behoefte hebben aan inspiratie door even afstand te nemen van hun huidige omgeving. Het door ons aangeboden programma van 3 dagen onder de heerlijke Italiaanse zon is daarvoor bedoeld: even geen stress, veel prikkels en maximale aandacht voor jouw ontwikkelvraagstuk.

Met de paarden – de manege is op loopafstand van het resort – gaan we op zoek naar jouw eigen lichaamstaal en uitstraling. De dieren zijn puur en ongevoelig voor woorden. Hoe jij verkiest te communiceren met de dieren, vertaalt zich direct in de reactie van het paard. Lukt het jou om het paard voor je te winnen en hem kleine opdrachtjes te laten uitvoeren? Wat zegt dit over jouw non-verbale communicatie stijl? Past dit bij je of zou je deze stijl willen veranderen?

 

De taal van het lichaam

Gedurende het programma verdiepen we onze mogelijkheden van lichaamstaal en non-verbale communicatie. We bespreken de wisselwerking tussen gedachten, emoties, houding en taal. We leren de lichaamstaal van anderen te lezen en de diepere betekenis van non-verbale communicatie te vatten. Je leert hierbij beter de gedachten, emoties en intenties van anderen te begrijpen om zo beter en effectiever te kunnen reageren en daarmee de juiste relatie te creëren.

 

Werken aan de toekomst

De Renaissance betekende dat er een nieuwe richting ingeslagen werd. Daar helpen we jou ook bij. We helpen je bij congruent communiceren door een lichaamstaal en houding aan te nemen, of juist te schakelen van de een naar de andere, die bij jou past en die past bij de situatie waarin je je bevindt.

Daarnaast, aan de hand van je probleem- en doelstelling begeleiden we je in het opstellen van een persoonlijk actieplan. Hoe kom je tot het beoogde resultaat? Welke stappen dien je te nemen om daar te komen waar je graag naartoe wilt? En hoe voorkom je dat je terugvalt in oude patronen? We helpen je een manier te vinden om de opgedane kennis te integreren in je werk en leven, zodat je doelstelling werkelijkheid wordt.

 

Resultaten die je mag verwachten

 • Je communiceert krachtiger en je bent beter afgestemd op je gesprekspartner, groep of klant, de situatie en jezelf.
 • Je pikt sneller signalen op van je gesprekspartner, uit de groep of van je klant. (Bijvoorbeeld: tijdens vergaderingen en presentaties).
 • Je weet een ander beter mee te krijgen, te inspireren of te overtuigen door optimaal gebruik te maken van lichaamstaal en uitstraling.
 • Je bouwt sterkere relaties op en je bent in staat om vastgelopen situaties weer te deblokkeren.
 • Je bent meer ontspannen en je gaat nieuwe situaties met meer zelfvertrouwen tegemoet.

Het programma

Dag 0 – Donderdag: Deze middag is bedoeld voor jullie heenreis, met een warme aankomst. Gezamenlijk diner met avond programma. De vluchten van KLM (Amsterdam-Bologna) brengen jullie in de middag of avond naar Italië.

Dag 1 – Vrijdag: Gehele dag bezig. Gezamenlijk ontbijt, lunch en diner. Avond is vrij.

Dag 2 – Zaterdag: Gehele dag bezig. Gezamenlijk ontbijt, lunch en diner. Avond is vrij.

Dag 3 – Zondag: De middag is voor jullie terugreis. We benutten de ochtend voor een gezamenlijk ontbijt en de afsluiting van het programma.

 

Voorbereiding en nazorg

Na je aanmelding krijg je een telefonisch kennismakingsgesprek en een inschrijfformulier. Dat betekent dat we ons samen goed kunnen voorbereiden op de aandachtspunten.

 

Prijzen

De prijs voor deze 3 daagse reis is: € 1.895,- ex. BTW per persoon.

Inclusief is:

 • De training
 • Eénpersoonskamer op het resort;
 • Vrij gebruik van zwembad;
 • Ontbijt, lunch en diner. Koffie, thee en water gedurende de dag;
 • Bezoek aan Urbino onder leiding van een gids;
 • Heerlijke rit te paard door heuvels, bos of de bedding van de rivier.

Exclusief is:

 • Vervoer van Nederland naar de locatie in Urbino, Italië;
 • Sappen en alcoholische dranken;
 • Eventuele maaltijden en drankjes buiten de locatie.

Opties:

 • Terugkomdag in Nederland;
 • Gebruik van het Wellness Centrum met sauna, turks stoombad, zwembad, Kneipp douche en te boeken massages.

De vlucht en ander vervoer boek je apart van de reis, daarmee kies je zelf de luchthaven en het tijdstip van vertrek en profiteer je van vluchtaanbiedingen van je voorkeur. Uiteraard geven we wel advies over de vluchten en ander vervoer, dat scheelt veel uitzoekwerk. We proberen jullie zoveel mogelijk om als groep te laten reizen. Als groep kan er een auto gehuurd en de kosten daarvan gedeeld worden met elkaar. Dit is de goedkoopste en meest praktische manier om naar de locatie te rijden.

Meer informatie ... klik hier.

Naar het overzicht

 • Samenwerkingspartner in Andalusië

  Samenwerkingspartners. Wij zijn Jesús en José. Ons beider expertise hebben we samengevoegd. José is professioneel coach en organiseert teamactivite...

  Lees meer »
 • Gedragsverandering De Ladder van Ben Tiggelaar

  Licentiehouder Vanaf 22 januari 2020 heeft José Imlabla de licentie om het concept De Ladder van Ben Tiggelaar te exploiteren, door middel van het...

  Lees meer »

 

 

Naar Nieuws