•• Verandering door bewustzijn ••

Over José

 

José is gestalttherapeut/-coach, equicoach, intuïtieve coach en teamcoach. Zij is de oprichter en eigenaar van Coachinginhetbuitenland.nl. José is moeder en heeft drie kinderen. Regelmatig maakte zij in het binnen- en buitenland paardrijtochten. Inmiddels heeft zij twee eigen paarden waarmee ze graag op de Veluwe een buitenrit maakt. Haar inspiratie haalt zij uit de natuur, want de natuur is continu in beweging. Zij blijft in balans door regelmatig zenmeditatie te beoefenen; een optimale vorm van zelfreflectie. José: ”Als ik zen ben, dan is mijn paard ook zen. Mijn paard is mijn spiegel.”

 

José is in 1993 haar carrière begonnen in het bedrijfsleven als management ondersteunende kracht. Haar coachend leidinggevende capaciteiten heeft ze goed tot uiting kunnen brengen op de werkvloer. Ze gaat altijd uit van de kracht van het individu. Door de jaren heen heeft zij zich persoonlijk verder ontwikkeld. José heeft met succes de opleidingen Academisch Coach, Intuïtieve Coaching, Equine Assisted Coaching en Gestalttherapie afgerond. Daarnaast heeft zij de trainingen: Teamtraining Groepsdynamica, Provocatieve Coaching en Zenmeditatie gevolgd. Hierdoor heeft zij zich gekwalificeerd tot professioneel coach.

 

Mooie inzichten

Gesterkt door haar levenservaringen ging zij vanaf 2008 de uitdaging aan door meerdere malen alleen op reis te gaan. Ze maakte meerdaagse paardrijtochten in Chili, Argentinië, Jordanië, de Spaanse Pyreneeën, Andorra, Zuid-Spanje, Noord-Frankrijk en België. Tijdens één van haar verre reizen, waarbij José op het paard van Chili over het Andes-gebergte naar Argentinië trok, ontdekte ze haar eigen kracht en moed. Zij besloot veranderingen aan te brengen in haar leven. José kreeg door afstand te nemen van haar dagelijkse leven mooie inzichten, die haar verder hebben geholpen. Dit was voor haar de doorkijk naar een zinvolle invulling van de toekomst.

 

Zij richtte Coachinginhetbuitenland.nl op met werklocaties in Nederland, Italië en Spanje. José heeft zichzelf een mix van verschillende methodieken eigen gemaakt: paardencoaching (equine assisted coaching), intuïtieve en zen coaching. Ze stemt haar coaching af op de cliënt of het team. José coacht gericht op het omgaan met veranderingen (extern en intern), waarmee de deelnemer, het management en managementteams te maken krijgen. Dit doet zij in het binnen-  en buitenland.

 

José is:

 • aangesloten bij NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches)
 • aangesloten bij en voorzitter van VNC (Vaksectie Natuur Coaching, onderdeel van NOBCO)
 • aangesloten bij GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten) 
 • aangesloten bij Coachfinder.nl (initiatief van Psychologie Magazine)

 

 

 

 • Ik val als therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/

  Ik werk als therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/

 • Vitality & Health programma in Andalusië Zuid-Spanje * 27 januari - 31 januari 2020

  VITALITY & HEALTH PROGRAMMA Je wilt zolang mogelijk vitaal en gezond blijven; zowel fysiek als psychisch. Wat hiervoor nodig is, is:

  Lees meer »
 • Lichaamstaal & non-verbale communicatie

  Paardencoaching: Lichaamstaal en non-verbale communicatie In je werk ben je – voor het bereiken van goede resultaten – sterk afhankelijk van commun...

  Lees meer »

 

 

Naar Nieuws