•• Verandering door bewustzijn ••

Storytelling

 

Op een dag was ik ‘uit mijn mantelpakje gegroeid’. Ik voelde dat ik groeide en groeide; ik werd groter en groter. Op een gegeven moment was ik zo groot als een reus. Ik stapte met mijn reuzenvoeten over land en over bergen, door diepe dalen en door diepe zeeën. Tot ik aan de andere kant van de wereld belandde.

 

Chili. Een mooi, lang, uitgestrekt land met verschillende klimaten en diverse landschappen. Eerst was er de kennismaking met de hoofdstad Santiago. Een stad, druk bevolkt met veel smog. Ik daalde af en was in Zuid-Chili. Toen ik daar een paard zag, ging ik erop zitten. We reden uren – zelfs dagen – over het Andes-gebergte richting Argentinië; door wind en natte sneeuw. Het oeroude, mysterieuze woud met prachtige planten en hoge bomen was sprookjesachtig mooi. Hoog in de blauwe lucht cirkelde de condor boven ons. Ik zag vanaf mijn paard de verse sporen van een poema in de witte sneeuw. Daar, bovenop de toppen van de Andes, lag de wereld voor mij open.

 

Ik haalde een paar keer diep adem en ontspande me. En ik dacht: ‘Wat heb ik deze wereld te bieden? Waartoe ben ik op deze aarde? Ik voelde me klein en kwetsbaar. Vrijwel direct daarna besefte ik wat er gebeurd was. Ik was persoonlijk gegroeid, had grote stappen gemaakt. Nu pas zag ik het in. Ik hoef me niet altijd groot en stoer voor te doen. Ik heb ook een kwetsbare kant die ik best mag laten zien; want anders kom ik zo hard over. Maar mijn hart afschermen deed ik uit pure zelfbescherming, omdat ik een sensitief persoon ben. En ik wist niet goed hoe ik daarmee moest omgaan. Nu wel; ik was bereid om mijn persoonlijke ervaring te delen. Ook dat was weer een stap. 

 

Missie

 

Na tien inzichtvolle dagen keerde ik naar huis terug. Onderweg dacht ik: ‘Ik ga mensen ondersteunen. Ik ga ze ondersteunen om nieuwe inzichten op te doen, oplossingen te vinden. Ik wil hen leren om te gaan met problemen, opdat zij zich persoonlijk ontwikkelen én kunnen groeien. Door ze mee te nemen naar een andere omgeving, waar ze – net als ik – afstand kunnen nemen van het alledaagse leven. Daarvoor ben ik op deze aarde.’ Ik ben een professionele coach geworden.

  • Samenwerkingspartner in Andalusië

    Samenwerkingspartners. Wij zijn Jesús en José. Ons beider expertise hebben we samengevoegd. José is professioneel coach en organiseert teamactivite...

    Lees meer »
  • Gedragsverandering De Ladder van Ben Tiggelaar

    Licentiehouder Vanaf 22 januari 2020 heeft José Imlabla de licentie om het concept De Ladder van Ben Tiggelaar te exploiteren, door middel van het...

    Lees meer »

 

 

Naar Nieuws